SVT rapporterar om operationer i magnetkamera på Skånes universitetssjukhus

SVTs lokalnyheter sände i tisdags ett reportage från Skånes universitetssjukhus där patienter opereras inne i en magnetkamera. Så kommer det också gå till när Skånes universitetssjukhus inleder laserablationsbehandlingar av hjärntumörer – med CLS system.

”Under operationen kan vi skanna patienten och se att vi är på rätt ställe”, säger Hjálmar Bjartmarz, överläkare inom neurokirurgi på SUS, i TV-inslaget.

Se hela reportaget här:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/magnetkamera-ger-sakrare-operationer

Bakgrund

Inom kort inleds en studie där patienter med glioblastom, en aggressiv form av hjärncancer, kommer behandlas med laserkirurgi inne i magnetkameran på SUS. Detta kommer att ske med teknologi för laserablation utvecklad av CLS, tillsammans med ett system för navigation i hjärnan från CLS’ samarbetspartner ClearPoint Neuro, vilket visas i tv-inslaget.

Fördelarna med att använda systemen tillsammans är att kirurgerna får tillgång till ett komplett och unikt behandlingsystem, vilket innebär att hela ingreppet kan genomföras inne i magnetkameran. Den förbättrade precisionen minskar riskerna vid ingrepp i hjärnan och öppnar upp för behandling av flera patientgrupper.  

Welcome to Clinical Laserthermia Systems.

Please note that all our products and indications are not yet approved in all markets. Don’t hesitate to contact us for up-to-date market approvals in your area!


Please choose your country or region

Global
US